Wat doet een uitzendbureau

Een uitzendbureau is een bedrijf die bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken en bedrijven die (tijdelijk) werknemers nodig hebben. Bij een uitzendbureau sta je als werkzoekende ingeschreven en staan bedrijven ingeschreven die personeel zoeken. Het uitzendbureau is dus eigenlijk een soort van tussenpersoon die werkzoekende en werkgevers met elkaar in contact brengt. De uitzendkracht wordt niet direct betaald door het bedrijf waar hij of zij gaat werken, maar door het uitzendbureau. Het bedrijf waar de werknemer gaat werken betaald in alle gevallen het uitzendbureau een bepaald tarief waarbij er voor het uitzendbureau een winstmarge overblijft. 

INSCHRIJVEN UITZENDBUREAU

Je kunt bij verschillende uitzendbureaus in Leiden worden ingeschreven. Neem altijd je cv mee waarop al je persoonlijke gegevens, opleidingen en werkervaringen staan, net als een geldig legitimatiebewijs. Lees hier tips voor het opstellen van een cv

Bedenk vooraf voor welke functie(s) je jezelf wilt inschrijven. Het is afhankelijk van het beroep en de duur van de periode hoe groot de kans is op werk. Informeer hiernaar bij het uitzendbureau.

Overzicht uitzendbureaus Leiden